zaterdag 22 november 2008

concepten

Dit zijn al de eerste concepten voor creatief koken.

Via kleur kunnen ingrediënten worden gecombineerd.

Deze manier van koken zal vooral tail and error zijn.

De kinderen kiezen ingrediënten op basis van hun kleur. Ze kunnen dit met een zelf geschilderd schilderij de combinatie onthouden.

De kinderen kunnen hun goede combinaties opschrijven in een boekje .


Deze kast zit vol ingrediënten.

De kinderen kunnen deze schuiven open doen en hun ingrediënten eruit nemen.

De schuif met een ingrediënt dat er niet bij past kan nu niet meer worden geopend zo kunnen geen foute combinaties gebeuren.


Hexagon blokken

Hier leren de kinderen wat er bij elkaar past en wat niet. Als de blokken in elkaar passen kun je deze ingrediënten combineren anders niet.

Zo leer je zonder smaak vooroordelen te koken en bekom je speciale combinaties

Er zal worden gebruik gemaakt van food pairing http://www.foodpairing.be/

De blokken hebben aan vier kanten een uitsparing of een uitsteeksel in een bepaalde vorm.


Het is belangrijk dat kinderen leren koken en koken is niet enkel proeven maar ook voel en ruiken. Door gebruik te maken van je zintuigen krijg je de beste gerechten.

Met deze blokken kunnen ze hun zintuigen gebruiken voor de juiste combinatie.

Via geur kunnen ze kiezen of sommige producten samen gaan of niet.

Dit kan ook met andere zintuigen.


Via natuurlijke smaak stoffen kunnen kinderen zoet hout omtoveren tot een zelf gemaakte lekkere lolly.


Er bestaan verschillende eenheden zoals bijvoorbeeld; liter , kilo, snuifje, een mes punt, tas enz.

Meeste van deze maten zijn zelfs niet eens duidelijk voor volwassen laat staan dat kinderen ze begrijpen.

Deze kleurrijke maat bekers zijn speciaal voor kinderen gemaakt en zullen hun helpen met de juiste doseringen.



Geen opmerkingen: